Vyzkoušejte velmi jednoduchý recept na vánoční pracny, které jsou jemné, křehké a doslova se rozplývají na jazyku. FOTORECEPT na tradiční vánoční cukroví.
Na pracny budeme potřebovat 350 g polohrubé mouky, 250 g cukru moučka, 260 g másla, 50 g kakaa, 120 g mletých vlašských ořechů a 1 špetku mleté skořice. Na obalování si připravíme hrst cukru moučka a 1 balíček vanilkového cukru.
Všechny sypké suroviny v míse dobře promícháme a prosejeme přes síto na vál.
K sypkým surovinám přidáme plátky změklého másla. Prsty promneme máslo s moukou, až vznikne pevné a hladké těsto. Z těsta vytvoříme bochánek, který zabalíme do potravinářské folie a necháme do druhého dne uležet v lednici.
Na druhý den z těsta odloupáváme kousky a vmačkáme je do formiček. Mohou to být košíčky, figurky apod. Formičky není třeba vymazávat, půjdou i tak dobře vyklopit.
Naplněné formičky poskládáme na plech a dáme péct do trouby vyhřáté na 160 °C asi na 20 minut. Ještě horké pracny z formiček jemným klepnutím vyklopíme.
Horké vánoční pracny obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru, ale také nemusíme. Jsou dobré a dost sladké i bez obalování.
Videorecept: Vánoční pracny podle Anny
Co takhle si udělat letošní Vánoce zdravější? No, zkuste to. Mám tady pro vás první vánoční recept na úžasně vláčné a zdravější pracny.
Recept na vánoční plněné ořechy krok za krokem
Fotorecept na klasické vánoční cukroví - ořechy plněné máslovým krémem. Jsou křehké, voňavé a na žádném vánočním stole nesmí chybět!
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena