Madlenky jsou typickým francouzským sladkým pečivem. Původně se do receptu přidává levandulový med, ale i bez něj se zaručeně podaří. Jsou jemné a křehké.
Na francouzské madlenky si připravíme 150 g hladké mouky, 70 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 1 citron, 1 balíček prášku do pečiva, 80 g másla a špetku soli.
Dále budeme potřebovat máslo na vymazání formiček a cukr moučka na posypání.
Vše důkladně vyšleháme do světle žluté pěny.
Madlenky nám při pečení vyběhnou. Těsto dáváme do formiček lžičkou a poté navlhčenými prsty uhladíme.
Po upečení je z formiček vyklepneme.
Madlenky jsou nejlepší v den, kdy je upečeme. Pokud je ale schováme do kovové krabičky, měly by vydržet i několik dní.
Za máslo (i s vymazáním formiček), mouku, cukr, vejce, citron a prášek do pečiva dáme přibližně 50 Kč. Recept na francouzské madlenky tak není nijak finančně náročný.
Výběr redakce na TOP recepty na linecké cukroví
Křehké, voňavé a doslova se rozplývající na jazyku - takové je linecké cukroví, které se podaří. Máme pro vás pár receptů, díky kterým bude letošní vánoční pečení snazší.
Videorecept: Voňavé a křehké vanilkové rohlíčky
Tradiční vanilkové rohlíčky - voňavé vánoční cukroví, které se lehce rozplývá na jazyku.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena