Tentokrát si připravíme jemné tvarohové knedlíčky v jahodové omáčce. Jen pár surovin stačí k tomuto výbornému pokrmu, který si zamilujete! Navíc, pokud máte v mrazáku ještě zásobu jahod z loňska, je čas je před sezónou ještě šikovně použít.
Na knedlíčky budeme potřebovat 1 kostku polotučného tvarohu, 1 vejce, 20 g másla, 50 g jemně mleté strouhanky (klasické či kukuřičné), 40 g dětské krupičky, 1 lžíci moučkového cukru a špetku soli.
Na omáčku si připravíme 500 g jahod, dále cukr a smetanu podle chuti. Na ozdobu můžeme použít čerstvé lístky máty či meduňky.
Samozřejmě lze použít i klasický cukr moučka. Slazení záleží i na zralosti jahod. v opačném případě okyselíme limetkovou či citronovou šťávou. Jahodovou omáčku lze také zjemnit smetanou ke šlehání, ale v tomto případě jsme ji vynechali, chuť je tak čistě ovocná.
Při tvarování si prsty pomoučníme moukou, aby se těsto tolik nelepilo.
Doba varu je podle velikosti knedlíčků cca 3 - 5 minut.
Knedlíčky nás vyjdou po spočítání uvedených surovin zhruba na 35 Kč. Jahodová omáčka nás přijde na cca 50 Kč. Čtyři porce tvarohových knedlíčků s jahodovou omáčkou tak připravíme za 85 Kč.
Další recepty na jahodové knedlíky
Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta
(doba přípravy 45 min )
Jahodové knedlíky na páře
(doba přípravy 1 hod )
Tvarohové knedlíky s jahodami a jahodovou zálivkou
(doba přípravy 45 min )
Bezlepkové tvarohové ovocné knedlíky
(doba přípravy 45 min )
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena