Těstoviny aglio olio jsou opravdu tradičním italským pokrmem. Jak je ale již zvykem, každý si tradiční recepty upravuje podle své chuti, možností a nálady. Ovšem tento recept vychází z opravdu originální receptury, proto v něm nenajdete rajčata, parmazán a žádný jiný sýr. Vystačíte si pouze s několika surovinami a navíc jídlo budete rychle servírovat.
Recept krok za krokem
1) Na recept budeme potřebovat 400 g kvalitních těstovin, 4 lžíce olivového oleje, 1 feferonku, 4 stroužky česneku, 1 vrchovatou polévkovou lžíci petrželky, sůl a bílý pepř. Dále si připravíme ostrý kuchyňský nůž, prkénko, větší pánev a hrnec na přípravu těstovin.
2) Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, feferonku omyjeme a pokrájíme na drobné kostičky.
3) Čerstvou petrželku důkladně omyjeme a posekáme najemno.
4) Těstoviny uvaříme al dente. Základem při vaření těstovin je dostatečné množství vody, sůl a pár kapek oleje.
5) Na pánvi rozehřejeme olivový olej a po dobu maximálně 20 vteřin nejprve zprudka orestujeme česnek a feferonku. Plamen (teplotu) ihned stáhneme.
6) Přidáme jemně nasekané bylinky a dalších 20 vteřin restujeme.
7) Do takto připravené směsi vsypeme uvařené a scezené těstoviny, lehce osolíme, opepříme, důkladně promícháme a přibližně minutu ještě povaříme.
8) Voňavé těstoviny aglio olio servírujeme ozdobené čerstvými bylinkami. K jídlu můžeme podávat i dobré bílé nebo růžové víno.
Další výborné recepty z těstovin
Rychlé boloňské špagety
(doba přípravy 45 min )

Špagety se sýrem a hruškou
(doba přípravy 35 min )

Těstoviny s kuřecím masem a brokolicí
(doba přípravy 45 min )

Těstoviny zapečené s kuřecím masem a mozzarellou
(doba přípravy 1 hod )

Smetanový losos s tagliatelle
(doba přípravy 35 min )
