Není nad domácí koblihy! Dnes si krok za krokem připravíme koblížky plněné marmeládou, smažené a cukrem sypané.
Na koblihy si připravíme 500 g hladké mouky, 50 g cukru moučka, 60 g másla, 1 kostku droždí, 250 ml polotučného mléka, 1 balíček vanilkového cukru, 2 - 3 lžíce rumu a 4 žloutky.
Na smažení budeme potřebovat větší množství rostlinného oleje a k plnění libovolnou marmeládu, džem nebo čokoládový krém.
Misku přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Tuku musí být hodně, koblihy během smažení musí plavat.
Za suroviny na těsto si dohromady započítáme zhruba 40 Kč, za náplň asi 20 Kč, olej nás přijde na 15 Kč. Celková příprava domácích koblížků nás tedy vyjde na cca 75 Kč.
Smažené i pečené v troubě, tvarohové i bez náplně: Koblihy 8x jinak
Nadýchané, vláčné a hlavně domácí - takové jsou recepty na koblížky, které vás musíme naučit! Stačí si pohrát s těstem a pak už je jen jednoduše usmažit či upéct. Uvidíte, jak rychle budou mizet z talíře!
Videorecept: Vegan mango donuty podle Anny
Je to tak, i donuty se dají udělat ve zdravější variantě! Tady máte moji variantu, která je za mě nejzdravější a nejchutnější, co se mi kdy povedla udělat.
Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor
Tradiční české koblihy k masopustu neodmyslitelně patří. Ale pokud v kuchyni rádi experimentujete, zkuste si připravit koblížky z těsta, jehož základem jsou sladké brambory, Nepotřebují dlouhé kynutí jako koblihy klasické a na chuti jim to vůbec neubírá. Navíc si je mohou dopřát i celiaci, jsou totiž bezlepkové.
Úvodní foto: Shutterstock.com
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena