V domácí pekárně lze nejen připravovat těsta a péct chléb, ale lze ji kompletně využít na přípravu sladkého moučníku, a to včetně upečení. FOTORECEPT krok za krokem.
Velkým plusem pečení moučníků v domácí pekárně je rozhodně fakt, že neušpiníme jiné nádobí - pouze míchací a zároveň pečící nádobu, maximálně odměrku na suroviny. Další výhodou je, že nádobu nevymazáváme a nevysypáváme, přesto moučník bez problémů vyklopíme. A již několikráte bylo zmíněno, je to téměř bez práce. Pekárna pracuje za nás.
Jedinou nevýhodou, a to opravdu pouze v uvozovkách, je vzhled. Například dnešní bábovka by ve formě na bábovky vypadala možná o něco lépe, ale chutnala by stejně. Všechny moučníky z domácí pekárny mají stejný tvar, který je daný pečící nádobou. Pokud vám toto nevadí, máte vyhráno.
Na dno míchací nádoby pekárny nalijeme 250 ml 33% smetany ke šlehání.
Chceme-li dokonalý výsledek, je dobré pomocí gumové stěrky stahovat těsto směrem k míchacím hákům.
Po uplynutí doby pečení vyzkoušíme bábovku špejlí. Pokud není dopečená, přidáme ještě několik minut, postupujeme podle potřeby.
Hrníčková perníková bábovka
(doba přípravy 1 h 30 min )
Vláčná šlehačková bábovka
(doba přípravy 1 hod )
Bábovka od babičky
(doba přípravy 1 h 15 min )
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena