Pokud nemáte rádi sladké, jistě oceníte FOTORECEPT na slané pohoštění - koláčky plněné nivou, šunkou a bylinkami.
K přípravě receptu si nachystáme 1 balíček listového těsta (lze použít chlazené nebo mražené). Dále budeme potřebovat 10 dkg šunky, 10 dkg sýru niva, spodní část pórku, 1 vejce na pomazání, provensálské bylinky a drcený kmín (na posypání), polohrubou mouku pro snazší vyválení těsta.
V misce vidličkou rozetřeme sýr niva. Nadrobno nakrájíme šunku a přidáme k sýru. Na kolečka a pak nadrobno nakrájíme omytý pórek, použijeme spodní část, která je jemnější a měkčí.
Nivu a šunku s pórkem dobře promícháme.
Připravíme si listové těsto (mražené necháme rozmrazit), rozdělíme na poloviny a každou na pomoučněném vále rozválíme. Rádýlkem nakrájíme čtverce o straně cca 4 cm.
Na každý čtvereček vkládáme lžičkou připravenou náplň ze sýru, šunky a pórku. Rohy čtverce zvedneme a spojíme tak, aby se těsto nerozlepilo. Koláčky klademe na plech vyložený pečicím papírem.
Každý koláček pomažeme rozmíchaným vajíčkem, posypeme drceným kmínem a provensálským kořením. Koření promneme mezi prsty, aby bylo drobnější.
Plech vložíme do trouby a při 150°C (horký vzduch) pečeme dozlatova.
Slané koláčky jsou vhodným pohoštěním pro každou příležitost - k čaji, vínu i pivu.
Pizza šneci z listového těsta
(doba přípravy 35 min )
Pivní tyčinky
(doba přípravy 35 min )
Vepřové závitky v listové kapse
(doba přípravy 1 h 15 min )
6 báječných receptů na slané koláče
Slané koláče neboli quiche jsou typickým francouzským pečivem, které podáváme nejen jako chuťovku, ale také skvěle nahradí teplou večeři. Dají se připravit na sto způsobů, ale vsaďte s námi na jistotu, vybrali jsme pro vás 6 opravdu vydařených receptů.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena