Dnes si podle podrobného FOTOPOSTUPU připravíme skořicové palačinky plněné medovým tvarohem. Palačinky jsou jednoduché na přípravu a na stole s nimi uděláte velkou parádu!
Teplá sladká jídla jsou oblíbená po celém světě. Málokdo při jejich přípravě odolá vůni vanilky, prohřátého ovoce, kakaa a skořice. A co teprve takové palačinky! Jsou jednoduché, rychlé a úspěch sklízí u dětí i dospělých. Palačinky se dají připravit na různé způsoby - naplněné povidly, džemem, čerstvým či podušeným ovocem, tvarohem. I s ořechovou a makovou náplní chutnají palačinky výtečně. Nemluvě o palačinkách připravených naslano a zapékaných.
Budeme potřebovat 80 g hladké prosáté mouky, 2,2 dl polotučného mléka, 3 ks vejce, 1 balíček skořicového cukru a špetku soli. Dále si nachystáme větší misku, šlehací metlu, vařečku, pánev na palačinky, naběračku a obracečku.
Do misky dáme misku tvarohu, rozklepneme 1 žloutek a osladíme medem. My máme med moc rádi, přidáváme 2 - 3 lžíce. Medový tvaroh vyšleháme v hladký krém. Podle chuti můžeme přidat 1/2 lžičky čerstvě nastrouhané citronové kůry z chemicky neošetřeného citronu.
Takto postupujeme s každou další palačinkou, těsto vyjde asi na 6 kousků. Palačinky by měly být tenké.
Palačinky můžeme i přeložit na půlku, pak znovu na půlku, vzniknou nám palačinkové trojúhelníčky. Na chuti palačinek to však nic nemění.
Skořicové palačinky můžeme dozdobit zbytkem tvarohové náplně, přelévat horkou čokoládou, postříkat ušlehanou smetanou.
Palačinky
(doba přípravy 20 min )
Vynikající palačinky
(doba přípravy 20 min )
Bavorské vdolky s povidly a šlehačkou
(doba přípravy 1 hod )
Tvarohové vdolky se zakysanou smetanou
(doba přípravy 30 min )
Palačinky nasladko i naslano: 8 receptů, které z vás udělají šéfkuchaře
Říká se a stává se, že se první palačinka nepovede. Je to takové nepsané pravidlo. Ale když už přijdete na ten fígl, jak palačinkové těsto připravit tak, aby mělo správnou hustotu, zároveň jej zvládnete rozprostřít po pánvi, aby byla palačinka dokonale tenká a měla křupavé okraje, je to opravdový um. Pojďme se to naučit.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena