1) Na 4 porce salátu s tuňákem Vasco da Gama si připravíme následující suroviny.
Na přípravu salátu budeme potřebovat 1 hlávku ledového salátu, 80 g rukoly, 2 avokáda, 3 vejce, větvičku cherry rajčat, 1 menší červenou cibuli, 2 sklenice Tuňáka v olivovém oleji Vasco da Gama, hrst černých oliv bez pecek. Zálivku připravíme z 1 lžíce dijonské hořčice, 3 lžic olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce medu a soli a pepře.
2) Omytý salát osušíme v čisté utěrce a natrháme ho nebo nakrájíme na menší kousky.
Další skvělé recepty naleznete ve Středomořské kuchařce
3) Rukolu propláchneme vodou a pokud je potřeba, také nakrájíme na kousky o velikosti sousta.
4) Avokáda podélně rozřízneme, nožem zbavíme pecky a dužinu nakrájíme na kostičky.
5) Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké proužky a přidáme do salátu.
6) Rajčata omyjeme a překrojíme na poloviny.
7) Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na dílky a prozatím odložíme stranou.
8) Tuňákové filety Vasco da Gama necháme okapat a zatím připravíme zálivku.
9) Med prošleháme s hořčicí a postupně přiléváme olej. Přidáme citrónovou šťávu a dle chuti osolíme a opepříme.
10) Všechnu zeleninu zlehka promícháme a zakápneme připravenou zálivkou. Salát rozdělíme na 4 porce, každou ozdobíme vejci, tuňákem a pokrájenými olivami.
Dobrou chuť Vám přeje Vasco da Gama