Máte-li rádi teplá sladká jídla, je tento recept přímo pro vás. Bude chutnat nejen dětem. S přípravou vám pomůžeme krok za krokem.
Budeme potřebovat 450 g rýže, 1 konzervu kompotovaných meruněk, 1 l mléka, 120 g másla, 2 vejce, 2 balíčky vanilkového cukru, 3 - 4 lžíce cukru krupice, 1 bio citron, 4 celé hřebíčky a 1 špetku soli.
Za občasného promíchání vaříme rýži 10 minut.
Většinu rozkrájíme a pár kousků si schováme na pozdější zdobení.
Za stálého míchání uvaříme rýži doměkka (dalších 5 - 10 minut).
Rýži necháme částečně vychladnout.
Jako poslední přijde bílkový sníh, který vmícháme do rýže jen zlehka, aby nám nespadl.
Na vrch rýžového nákypu s meruňkami položíme tenké plátky másla a vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C péct. Nákyp pečeme asi 50 minut.
Meruňkový rýžový nákyp posypeme před podáváním moučkovým cukrem a ozdobíme zbylým ovocem.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena