
Dnes si připravíme rajskou omáčku s plátky hovězího, kterou díky podrobnému FOTORECEPTU zvládne i kuchař začátečník.
Co kuchař, to jiný recept. Jak připravit tu nej rajskou omáčku? Někdo ji vaří z čerstvých rajčat, někdo z rajského protlaku. Sladší i kyselejší, dokořeněná skořicí či dochucená perníkem. Každý má rád tu svou, u každé rajské však platí, že patří k české klasice. Dnes si připravíme tu nejjednodušší variantu, kterou zvládne u kuchař začátečník.

Maso omyjeme, zalijeme studenou vodou, přidáme koření podle chuti (celý pepř, nové koření a bobkový list), osolíme a vaříme, dokud není maso dostatečně měkké.
Masový vývar nevyléváme, budeme ho potřebovat na zředění omáčky.

Cibuli oloupeme a napícháme do ní kolem dokola hřebíčky.

V kastrolu si rozpustíme máslo (olej), zasypeme hladkou moukou a za stálého míchání vytvoříme hladkou jíšku.

V misce rozmícháme rajčatový protlak s vychladlým vývarem.

Přidáme rajčatový protlak, cibuli s hřebíčkem a za stálého míchání vaříme, dokud není omáčka dostatečně hustá. Rajskou omáčku obvykle vaříme 10 - 15 minut.

Rajskou omáčku dochutíme solí a cukrem podle chuti.

Hovězí maso naporcujeme na plátky a na talíři zalijeme rajskou omáčkou. Rajskou omáčku podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

Recepty, které by vám neměly ujít:
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena