Máte-li rádi krémové polévky, pochutnáte si. Tato je pórková a dá se připravit se smetanou i bez. Díky fotonávodu ji zvládne každý začátečník.
Budeme potřebovat 2 velké pórky, 3 - 4 větší brambory, 2 - 3 stroužky česneku, mletý černý pepř, majoránku, drcený kmín, sůl, 30 g másla a zeleninový vývar.
Poté pórkovou polévku tyčovým mixérem dohladka rozmixujeme. Pokud chceme polévku jemnější, přidáme trochu smetany ke šlehání. Rozmixovanou polévku necháme ještě projít varem. Podle potřeby dosolíme.
Je pravda, že tato zelenina nepatří právě k mým oblíbeným, ale přesto jsem se rozhodla o ní napsat. Je totiž vždy lepší, "znát svého nepřítele". Možná ani vás si pórek nezískal, ale třeba nakonec všichni změníme názor.
Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem
Recept na výbornou polévku původem z Francie. Základem je cibule, bílé víno a k podávání nesmí chybět bílá opečená bagetka a sýr. Uvaříme si ji krok za krokem.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena