Tyhle brambory musíte zkusit! Jsou totiž bezkonkurenční! Pečené plněné brambory podáváme přelité smetanovým dipem a sypané zlatavou slaninou. Recept vás naučíme krok za krokem.
Na 5 porcí pečených brambor si připravíme 5 velkých brambor, 100 g nivy, 100 g eidamu, 150 g slaniny, 100 g másla, 3 - 4 jarní cibulky, 300 ml zakysané smetany, čerstvou petrželku, 1 - 2 stroužky česneku, sůl a pepř.
Ostrým nožem brambory nařežeme na jemné plátky, ale nedořízneme až do konce, brambory musí zůstat pohromadě.
Pokud máme máslo bylinkové a solené - tím lépe. Ale může být i klasické bez příchuti. Brambory osolíme a opepříme.
Takto připravené brambory vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme cca 60 - 80 minut, záleží na velikosti brambor.
Smetanovou omáčku uložíme do chladu.
Vložíme zpět do trouby a zapékáme na funkci gril dalších 10 minut.
Za brambory a máslo si započítáme cca 40 Kč. Za sýry, slaninu a cibulku 80 Kč. Omáčka nás vyjde asi na 30 Kč. 5 porcí tak připravíme za 150 Kč.
V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden
Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.
Zbylo vám maso od oběda? Užijte ho v dalších receptech
Zbylo vám pečené kuřecí maso z předešlého oběda? Nevíte, co s pár kousky uzeného nebo trhaného vepřového masa? Zkuste užít suroviny do dalších pokrmů, ušetříte a dobře si pochutnáte.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena