Vděčný moučník pro každou příležitost. Vyzkoušejte recept na výborný makovec, který je velmi jemný, vláčný a takto vydrží i několik dní, pokud nezmizí ze stolu hned po upečení.
Na makovec budeme potřebovat 200 g mletého máku, 100 g třtinového cukru, 100 g polohrubé mouky, 1 vejce, 50 g másla, 250 ml mléka, šťávu z půlky většího citronu, 1 balíček vanilkového cukru, 1/2 balíčku prášku do pečiva a 1 lžičku mleté skořice.
Lze použít libovolnou formu (srnčí hřbet, bábovková forma, klasický plech, muffinové košíčky apod.). Makovec ve vyšší formě pečeme na 160 °C zhruba 50 minut, na plechu či v košíčcích stačí 30 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí.
Za mák, mouku, cukr, vanilkový cukr, skořici a prášek do pečiva si započítáme přibližně 50 Kč. Za mléko, vejce, máslo a citron 20 Kč. Celý makovec nás tak vyjde přibližně na 70 Kč.
Recept na makový závin krok za krokem
Makový závin jako od babičky. S naším návodem se nemusíte bát ani přípravy kynutého těsta. S těstem se dobře pracuje, netrhá se. A tak věříme, že vás výsledek potěší.
Recept na pudinkový závin krok za krokem
Recept na dokonalý čokoládový závin s pudinkem, který nejenže efektně vypadá, ale božsky chutná!
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena