Dnes si uvaříme opravdovou babiččinu klasiku - kuře na paprice ve smetanové omáčce. Podle našeho fotoreceptu jej zvládnou i úplní začátečníci ve vaření.
Množství surovin, které dnes budeme potřebovat, vystačí na 2 porce dušeného kuřete na paprice. Když je doma jedlíků víc, je výhodné připravit dušené kuře na paprice z celého kuřete a před přípravou si maso rozporcovat na menší díly. Z kuřecího skeletu se dá zároveň připravit dobrý masový vývar, který použijeme k podlévání pokrmu.
Tip na nedělní oběd: Dokonalá svíčková na smetaně krok za krokem
Receptů na svíčkovou na smetaně je nespočet. V každé rodině se totiž traduje trochu jiná verze, výsledek je však velmi podobný. A i vy si třeba časem do našeho základního receptu něco přidáte či jej poupravíte.
Tipy redakce na nejlépe hodnocené recepty na nedělní oběd
Co uvařit o víkendu, aby celé rodině chutnalo? S našimi tipy nešlápnete vedle a pochutnají si opravdu všichni. A po dobrém obědě nesmí chybět něco ke kávičce - dáte přednost nadýchané bublanině nebo opilému tiramisu?
Babiččino kuře na paprice: Vyzkoušejte 6 luxusních receptů
Jemné kuřecí maso, voňavá mletá paprika a lahodná smetana, vždyť kdo by odolal této kombinaci! Jednoduché recepty, které nám připomenou dětství. Slepice či kuře na paprice bylo často tím nejoblíbenějším jídlem, které jsme si mohli přát. Pojďme se společně podívat na pár receptů, které nás do provoněné babiččiny kuchyně ve vzpomínkách vrátí.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena