Základní recept na křupavé bramborové placky, který se dá různě chuťově vylepšit. Podle tohoto FOTO návodu zvládne bramborák i ten, kdo v kuchyni teprve začíná.
Bramborák, bramborové placky, cmunda - tradiční pokrm, který se připravuje smažením tenké vrstvy těsta z nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, soli a koření. Bramboráky jíme teplé jako hlavní chod či přílohu. Bramborák skvěle chutná s uzeným masem, zelím, používá se na obalení masového řízku, dobře chutná i se škvarky. Klasický bramborák vylepšíme přidáním osmažené cibulky, použitím jiného koření a čersvých bylinek, přimícháním na kostičky nakrájené slaniny, strouhaného sýra a orestovaných hub. Oblíbené je také doplnění těsta z bramborového základu jinou nastrouhanou zeleninou. Dá se použít cuketa, mrkev, baklažán, celer a jiná tvrdší zelenina. Bramborové placky můžeme připravit i na sladký způsob, kdy do těsta nepřidáváme česnek a zmíněné koření. Bramboráky nasladko pak podáváme potřené máslem a sypané cukrem, případně polité smetanou, nebo potřené sladkým jablečným protlakem.
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden
Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena