Recept na výbornou polévku z pečených paprik. Chuťově lahodný krém skvěle doplní sýr brynza a na pikantnosti získá díky čerstvě mletému barevnému pepři. Rozhodně stojí za vyzkoušení!
Na polévku si připravíme 1 kg červené papriky, 2 - 3 středně velké brambory, 1 cibuli, 2 - 3 strouzky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 l vody nebo zeleninového vývaru, 1 - 2 lžičky balsamikového octa, bazalku, sůl a čerstvě mletý barevný pepř.
K podávání budeme potřebovat 100 g brynzy.
Když jsou na paprikách vytvořené puchýřky, slupka začne krabatět a zlátnout, jsou papriky upečené.
Papriky v tomto ročním období pořídíme za cca 60 Kč. Brambory, cibule, česnek, olivový olej a koření nás přijde na cca 15 Kč. Brynza (100 g) na 40 Kč. Čtyři porce polévky tak připravíme za cca 115 Kč.
Vyzkoušejte i další recepty, které v létě nesmí chybět!
Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém
Čerstvé papriky okupují naše zahrádky a nastává ten pravý čas, kdy je ve velkém zařazujeme do jídelníčku. Pokud nemáme vlastní zdroj, využijeme sezóny, protože jejich cena v obchodech v těchto dnech klesá. Co všechno lze z paprik připravit?
Se zeleninou se dá při vaření kouzlit. Ty nejlepší recepty z čerstvých rajčat
Rajčata jsou v kuchyni zcela nepostradatelná. Pokud milujete chuť zralých rajčat a chcete vyzkoušet nové recepty, máme pro vás tipy na zpracování a výborné pokrmy, ve kterých si rajčata můžete dopřát ve spoustě podob.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena