1) Na přípravu budeme potřebovat následující suroviny:
140 g másla, 70 g moučkového cukru, 2 žloutky, 1 balíček vanilkového cukru, 250 g hladké mouky, 1 sklenice Extra Jam Meruňka od Hamé, kousek marcipánu nebo bílé potahovací hmoty na dorty, 1 lžíce kakaa.
Recept je na přibližně 26 košíčků. Celková doba přípravy je 90 minut (bez doby pečení a chladnutí). Přibližná cena všech použitých surovin je asi 90 Kč.
2) Máslo necháme změknout a utřeme ho s moučkovým cukrem. Přidáme žloutky, vanilkový cukr, mouku a vypracujeme hladké těsto.
3) Těsto zabalíme do fólie a uložíme alespoň na 1 hodinu do chladu, aby se těsto odleželo.
4) Formičky na košíčky vytřeme tukem, nebo vystříkáme olejem ve spreji, upečené košíčky pak půjdou lépe vyklopit.
5) Těsto rozdělíme na 2 poloviny a do jednoho dílu zapracujeme lžíci práškového kakaa, abychom získali světlé a tmavé těsto. Kousky těsta pak natlačíme do formiček až po okraj a dno propíchneme vidličkou.
6) Formičky s těstem naskládáme na plech, vložíme do předehřáté trouby na 170 ° C a pečeme asi 15 – 20 minut.
7) Po upečení necháme košíčky úplně vychladnout, opatrně je vyklopíme a plníme kvalitním džemem Extra Jam Meruňka od Hamé.
8) Potahovací hmotu rozválíme na tenkou placku a vykrajovátky vykrojíme požadovaný tvar, který nakonec umístíme do středu košíčku.
Dobrou chuť Vám přeje Extra Jam Meruňka od Hamé
Text obsahuje komerční sdělení.