Recept na výbornou smetanovou koprovou omáčku. Jen málo surovin zajistí lahodnou a jemnou chuť této oblíbené české klasiky.
Budeme potřebovat 500 ml mléka, 1 kelímek smetany ke šlehání, 500 ml masového vývaru, 4 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 5 lžic hladké mouky a 1 - 2 svazečky kopru. K dochucení nám bude stačit trocha soli, pepře, citronu a třtinového cukru.
Nemáme-li čerstvý, použijeme sušený kopr.
Základ na koprovou omáčku vaříme, dokud se nerozvaří případné hrudky. Základ koprové omáčky odstavíme z ohně a necháme asi 5 minut odpočívat.
Další možností je přidat jako přílohu houskový knedlík a plátek vařeného hovězího masa.
Jemná koprová omáčka
(doba přípravy 45 min )
Karlovarský knedlík
(doba přípravy 45 min )
Domácí kynutý knedlík
(doba přípravy 2 hod )
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena