Bramborová kaše je velmi oblíbenou přílohou. Dnes se bramborovou kaši naučíme připravovat krok za krokem.
Bramborovou kaši lze připravovat v různých hustotách. Někteří ji mají raději tužší a s většími kousky brambor. Jiní naopak dávají přednost velmi jemné a spíše krémové konzistenci tohoto pokrmu. My si dnes připravíme druhou variantu.
Pokud ale chceme z bramborové kaše připravovat například bramborové pusinky, či ji dále stříkat například zdobícím sáčkem, musíme ponechat kaši hustší. Jemná kaše je opravdu vhodná pouze jako příloha k masovým, zeleninovým nebo houbovým pokrmům.
1,5 kg brambor (ideálně přílohové), 200 ml mléka, máslo a sůl. Kromě toho vyšší hrnec a elektrický ruční šlehač.
Vodu dostatečně osolíme.
Vodu přivedeme k varu a vaříme přibližně 15 minut.
Mixujeme alespoň 2 minuty. Potom přilijeme polovinu horkého mléka a další minutu mixujeme. V tuto chvíli kaši ochutnáme a podle chuti osolíme.
Při přípavě velmi záleží na kvalitě brambor. Pokud je již kaše krémová, zbytek mléka nepřiléváme. V opačném případě po nitce přiléváme další mléko a rovnoměrně šleháme.
Brambory: Obyčejná surovina, se kterou se dá kouzlit
Brambory, jak klasická a levná surovina, ale s tolika možnými úpravami. Samozřejmě je možné brambory jednoduše uvařit a podávat, ale existují mnohem nápaditější úpravy této po celém světě oblíbené zeleniny. Zkoušeli jste brambory naplnit a usmažit? Slyšeli jste o bramborovém závinu naslano? Máte rádi opékanou bramborovou kaši? Pokud vám tyto recepty nic neříkají, pojďme se na ně společně podívat.
Videorecept: Čínské brambory a červené fazole pro všechny, kteří milují pikantní pokrmy
Levně, zdravě a chutně - tak se dá jednoduše shrnout dnešní hlavní chod z brambor a červených fazolí. Vše skvěle doplní chilli papričky, chilli pasta, česnek a šalotka - o solidní pálivosti nemůže být pochyb.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena