Silvestrovské pohoštění
Při silvestrovských oslavách na stole nikdy nechybí slané chuťovky, chlebíčky, slané pečivo a jiné dobroty. My se dnes podrobně podíváme na klasické jednohubky s oblíbenou česnekovo-sýrovou pomazánkou.
Recept na jednohubky s česnekovou pomazánkou krok za krokem
1) Na česnekovou pomazánku si připravíme 200 g tvrdého sýra (eidam, gouda, ementál, apod.), asi 100 g tatarské omáčky, 3 stroužky česneku a 1 lžičku mleté sladké papriky.
2) Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle.
3) Česnek oloupeme a prolisujeme.
4) Sýr v misce promícháme s tatarskou omáčkou - množství přidáváme podle požadované hustoty a vlastní chuti.
5) Dále přidáme prolisovaný česnek a mletou sladkou papriku.
6) Česnekovou pomazánku dobře promícháme a dáme do lednice proležet a vychladit.
7) Mezitím si připravíme rohlíky a suroviny na zdobení jednohubek. V našem fotoreceptu jsme použili cherry rajčátka, bílou papriku, černé olivy bez pecky, tvrdý sýr a salám poličan.
8) Rohlíky nakrájíme na kolečka.
9) Zeleninu omyjeme, osušíme a nakrájíme. Cherry rajčátka na půlkolečka, papriku na kostičky.
10) Každé kolečko rohlíku bohatě pomažeme česnekovou pomazánkou.
11) Na párátko libovolně napichujeme připravenou zeleninu, sýr a salám, který zamotáme do vějířku.
12) My jsme připravili jednohubky s cherry rajčátky a kostičkou sýra, druhá varinta byla se salámem, paprikou a olivou. Pokračujeme do vyčerpání surovin.
13) Jednohubky s česnekovou pomazánkou uložíme na tác či talířek a podáváme při nejrůznějších slavnostních příležitostech (Silvestr, narozeniny, posezení s přáteli).
Další skvělé tipy na jednohubky
Jednohubky z marinovaných sleďů
(doba přípravy 25 min )
Jednohubky s pikantní pomazánkou
(doba přípravy 30 min )
Mozzarellové jednohubky
(doba přípravy 30 min )