Klasická houbová smaženice je tím nejlepším a zároveň nejjednodušším, co si lze z čerstvě nasbíraných hříbků a jiných hub připravit. A ta vůně během přípravy! Dnes si smaženici s vejci připravíme krok za krokem.
Na smaženici si připravíme 300 g čerstvých hub, 1 středně velkou cibuli, 4 vejce, 40 g másla. Na dochucení budeme potřebovat sůl, mletý pepř a drcený kmín.
Houby osolíme, opepříme a okmínujeme.
Smaženici lze servírovat i na plátcích jiného pečiva či opečených toastech jako chuťovku.
Při troše štěstí nasbíráme hříbky či jiné vhodné houby v lese, tudíž nás budou stát pouze náš čas. Za vejce si započítáme 12 Kč, za máslo s cibulí a kořením 15 kč. Smaženice nás tak vyjde na pouhých 27 Kč.
Vyzkoušejte i další výborné recepty z hub
Houby v kuchyni. Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.
Recept na slaný houbový koláč krok za krokem
Nevíte, co se zbylými žampiony či nasbíranými hříbky? Nebo máte zásobu hub sušených? V každém případě máme pro vás dobrý tip na slané pohoštění a něco dobrého k vínu. Houbový koláč rozhodně nezklame! Naučíme vás ho krok za krokem.
Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!
Už v těchto dnech se i houbaři mohou těšit z pořádné úrody. My vám přinášíme výběr zajímavých a chuťově výborných receptů z čerstvých hub, které stojí za to vyzkoušet.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena