Vyčerpali jste všechny recepty na úpravu rajčat na syrovo? A stále je úrody dost? Připravte si z nich úžasné domácí rajčatové pyré, které v kuchyni bez pochyb využijete.
Všeobecně platí, že rajčatové pyré se dá použít všude tam, kde bychom jinak využili rajský protlak. Bývá z kvalitnějších rajčat, která jsou šetrně tepelně zpracována, často se pasíruje, aby nám vznikla čistá rajčatová šťáva. Pokud použijeme zralá a sladká rajčata, nebude ani potřeba přislazovat.
Pokud by nám vadily slupky a semínka, můžeme rajčatové pyré propasírovat. Bude-li rajčatové pyré příliš kyselé, dosladíme ho třtinovým cukrem nebo medem.
Se zeleninou se dá při vaření kouzlit: Ty nejlepší recepty z čerstvých rajčat
Rajčata jsou v kuchyni zcela nepostradatelná. Pokud milujete chuť zralých rajčat a chcete vyzkoušet nové recepty, máme pro vás tipy na zpracování a výborné pokrmy, ve kterých si rajčata můžete dopřát ve spoustě podob.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena