Zapomeňte na kupovaný houskový knedlík. Naučíme vás poctivý domácí houskový knedlík krok za krokem pomocí fotoreceptu.
Přestože příprava domácích houskových knedlíků připadá mnohým náročná, s naším receptem na houskový knedlík krok za krokem jej opravdu zvládne každý. Není třeba se ničeho obávat. Jen je ideální, stejně jako u většiny kynutých těst, připravit si suroviny dostatečně dopředu, aby měly pokud možno stejnou teplotu.
Na klasické 2 šišky houskových knedlíků si připravíme 1/2 kg polohrubé mouky, 300 ml mléka, 25 g čerstvého droždí, 1 vejce, 2 housky, sůl a cukr.
Do důlku rozdrobíme droždí, které posypeme lžičkou krupicového cukru.
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena