Dalším druhem pečiva, na které si těsto připravíme v domácí pekárně, budou dalamánky. FOTORECEPT krok za krokem vám usnadní práci.
Dalamánky jsou druhem drobného pečiva (bulky z pšeničné a žitné mouky), které sypeme hrubozrnnou solí, kmínem či ovesnými vločkami. Jsou považovány za zdravější než běžné světlé pečivo. Jejich název pochází z let 1741 - 1743, kdy je francouzská vojenská posádka, sídlící toho času v Praze, nazývala Pain d'Allemagne - německý chléb.
Nakynuté bulky můžeme šikmo naříznout na dvou místech. Pak dalamánky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme podle chuti hrubozrnnou solí, celým kmínem, klidně i obojím.
Hotové dalamánky krásně voní a často mizí ještě horké. Úžasné jsou lehce potřené čerstvým máslem nebo tvarohem.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena