Úroda cuket zaplavila naše zahrádky. Proto si dnes z cukety připravíme výtečnou polévku. Podle FOTORECEPTU ji zvládne každý.
Cuketa se používá v kuchyni na mnoho způsobů. Téměř vždy se podává tepelně upravená, ale dobře chutná i syrová, což málokdo ví. Sama o sobě má velmi jemnou chuť a naopak snadno přejímá chuť přísad. Cuketu dusíme, pečeme, smažíme i zapékáme. Z cukety připravujeme výborné placičky, plníme je, grilujeme, děláme z nich polévky, knedlíky, moučníky a mnoho dalšího.
Na krutony si připravíme toastový chléb.
Přilijeme dobrý zeleninový vývar a vaříme, až je cuketa měkká, stačí jí 15 - 20 minut.
Chléb nakrájíme na kostičky a nasucho opečeme dozlatova.
Nejlepší recepty na cuketové placky: Smažené, pečené i vylepšené slaninou
Cuketa je velmi oblíbenou a tvárnou zeleninou, ze které se dá při vaření opravdu kouzlit. Jedním z nejoblíbenějších cuketových pokrmů jsou právě nejrůznější placky, karbanátky a zeleninové lívance. Vybrali jsme pro vás 8 skvělých receptů na placky ze samotné cukety, tak doplněné o brambory, mrkev, houby či slaninu. V případě, že se vyhýbáte smažení, máme pro vás i recept na cuketové placičky z trouby, ve fitness verzi a také jeden recept pro vegany.
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát
Chystáte se grilovat? Podívejte se, jak se připravuje salát z grilovaných cuket a jak se na grilu zapékají smetanové brambory. Je to opravdu jednoduché.
Cuketové lasagne krok za krokem. Letní oběd na jedničku
Zkuste oblíbené lasagne netradičně. S cuketou místo těstovin ve vegetariánské verzi vykouzlíte lehký a zdravý oběd, na kterém si pochutná celá rodina.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena