Možná jej znáte pod názvem Lemon curd. Citronový krém je výborná sladká chuťovka, kterou můžeme mlsat jen tak, ale také ji použít k plnění. V lednici nám vydrží minimálně 2 týdny.
Na 2 skleničky citronového krému si připravíme 3 vejce, 100 g másla, 2 - 3 bio citrony a 150 g cukru krupice.
Dáváme si pozor, abychom strouhali jen žlutou část, ne bílou, po které by nám krém zhořkl.
My jsme ze 2 citronů získali 90 ml šťávy. Pokud jí budete mít méně, sáhněte po třetím citronu, případně upravte poměr cukru.
Lze použít i nerezovou misku, která po vložení do kastrůlku zapadne zhruba do jeho poloviny. Do většího kastrůlku nalijeme trochu vody, do většího dáme citronovou kůru, šťávu, cukr a rozšlehaná vejce.
Připravíme si na kousky nakrájené máslo.
Lemon curd lze také přemístit do skleniček a uschovat v lednici.
Bio citrony a cukr nás vyjdou na 20 Kč. Vejce a máslo pořídíme za 30 Kč. Citronový krém nás tak bude stát cca 50 Kč.
Autor:Hanka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena