Připravte si s námi masové kořeněné šišky, které mají původ v turkických oblastech odkud se rozšířily na Balkán. Tentokrát je recept opravdu jednoduchý.
Na 4 porce budeme potřebovat 600 g kvalitního mletého masa, 1 středně velkou cibuli, sůl, mletý černý pepř, mletou sladkou papriku a olej na smažení. Máme-li, použijeme koření čubrica.
Maso jsme u řezníka pořídili za 60 Kč. Za cibuli, sůl, koření a olej si započítáme zhruba 10 Kč. Čtyři porce čevabčiči bez přílohy nás tak bude stát 70 Kč.
Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!
Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?
Mleté maso v nejlepší podobě: Recept na skotská vejce krok za krokem
Skotská vejce jsou vejce obalená v mletém mase, strouhance a následně smažená či pečená v troubě. Někdo je zná pod označením pštrosí vejce. Dnes si je připravíme krok za krokem.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena