Kdo by nemiloval pravou česnekačku! Recept na tuto česnekovou polévku je vylepšený o šunku, sýr, vejce a křupavé krutony. Té vůni neodoláte! Příprava krok za krokem.
Použijeme kus hovězích žeber, která pečlivě omyjeme, ve velkém hrnci zalijeme vodou a vaříme 1,5 - 2 hodiny.
Množství přizpůsobíme počtu porcí. Na 1,5 l polévky (5 porcí) si připravíme asi 4 - 5 stroužků česneku.
Nyní máme nachystáno vše potřebné na přípravu česnekové polévky.
Vývar uchováváme horký. Podle chuti osolíme a opepříme. Česnekovou polévku speciál budeme servírovat ve velkých miskách na polévku.
Do horké česnekačky vložíme syrový žloutek a podáváme.
Můžeme ozdobit zelenou bylinkou (petrželka, pažitka apod.).
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena