FOTORECEPT na oblíbený americký dezert. Tuto sladkou dokonalost tvoří dvě vrstvy - sušenková krusta a sýrový krém. Dnes vyzkoušíme borůvkovou variantu.
Budeme potřebovat: 200 - 250 g máslových nebo zázvorových sušenek, 50 g másla, 4 kelímky mascarpone, 4 vejce, 200 g borůvek, 5 lžic cukru krupice a 1 špetku soli.
Sušenky vsypeme do hrubého mikrotenového sáčku a paličkou na maso nebo válečkem rozdrtíme. K sušenkám přidáme lžíci cukru, rozpuštěné máslo a dobře promícháme.
Mascarpone vyklopíme do mísy, přidáme 2 lžíce cukru, rozklepnutá vejce a špetku soli. Masccarpone krém vyšleháme dohladka.
Vyzkoušejte také recept na borůvkový koláč, který vás naučíme krok za krokem
Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 10 minut.
Borůvkový cheesecake pečeme 60 minut a poté ho necháme v troubě postupně chladnout, aby nám příliš nepopraskal. Poté cheesecake chladíme přes noc v lednici.
Za sušenky si započítáme 25 - 35 Kč. Nejvíce si připlatíme za mascarpone, které vyjde na 50 Kč za jeden kelímek, když budete mít štěstí, dá se sehnat v akci za 30 Kč. V uvedeném množství dáme za mascarpone 120 - 200 Kč. Za máslo a cukr si započítáme 10 Kč, vejce nás přijdou na 12 Kč. Nesmíme zapomenout na borůvky, za 20 dkg zaplatíme zhruba 30 - 40 Kč.
Borůvkový cheesecake nás tak podle nejnižších propočtů přijde na 197 Kč.
Borůvkový koláč s tofu krok za krokem
Z tofu se dají vytvořit i výborné sladké moučníky. Pojďte se o tom přesvědčit a upečte si s námi vynikající borůvkový koláč.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena