Recept na výbornou pomazánku z avokáda. Je jemná a lahodná, plná vitamínů a zdravých tuků. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a připravte pohoštění pro rodinu i přátele.
Na avokádovou pomazánku budeme potřebovat 1 velké zralé avokádo, šťávu z půlky citronu, menší cibuli, 2 stroužky česneku, 1 malý kelímek žervé bez příchuti, sůl a mletý černý pepř podle chuti.
Pokud někomu vadí štiplavá příchuť, může cibuli ještě spařit horkou vodou, případně osmažit na trošce olivového oleje.
Správně zralé avokádo by mělo být krásně žluté a směrem ke slupce mírně zelenkavé. A samozřejmě měkké jako povolené máslo.
Vše pečlivě promačkáme vidličkou a spojíme.
Avokádová pomazánka není vhodná k uložení do lednice, druhý den by zvodnatěla a zhnědla.
Je vhodná na jednohubky, chlebíčky, toasty a hodí se i k plnění.
Za avokádo, cibuli, citron a česnek si započítáme 60 Kč. Žervé nás přijde přibližně na 20 Kč. Avokádovou pomazánku tak připravíme za 80 Kč.
Zažijte pravé Thajsko: Avokádový salát podle šéfkuchařky Café Buddha
Slavné speciality jako Pad Thai či nejrůznější druhy kari jsou často připravované na půl plynu. Pokud chcete ochutnat skutečně autentické Thajsko, ukážeme vám třeba tento skvělý avokádový salát.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena