Vyzkoušejte jednoduchý recept na velmi jemný a šťavnatý moučník s hruškami. Podle FOTORECEPTU krok za krokem ho zvládne každý.
Na těsto budeme potřebovat 2 vejce, 100 g cukru krupice, 150 g hladké mouky, 1 dl mléka, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 balíček prášku do pečiva a 1 špetku soli. Dále si připravíme 3 - 4 čerstvé hrušky a na polevu 80 g másla, 3 lžíce skořicového cukru a 1 vejce.
Nezapomeneme na tuk na vymazání a mouku na vysypání formy.
Máslo rozpustíme, přidáme 3 lžíce skořicového cukru a vejce. Mícháme a prohříváme, dokud se cukr nerozpustí.
Těsto nás v přepočtu vyjde zhruba na 15 Kč, poleva na 25 Kč a hrušky na 20 Kč. Hruškový koláč nás bude stát přibližně 60 Kč.
Koncem prázdnin přichází období dozrávání hrušek. Toto lahodné ovoce znali již staří Římané a k nám přišlo z Východu. Hruška je dosti podceňovaným ovocem, ale zaslouží si své místo v našem jídelníčku.
Parádní recepty z právě dozrávajících hrušek
Nejvíce zdraví prospěšných látek se nachází ve slupce a pod slupkou, proto hrušky ideálně konzumujeme neloupané, čerstvé a bez další úpravy. Z hrušek však připravujeme i výborná povidla, marmelády i džemy, zavařujeme je, pečeme z nich koláče a štrúdly, jsou chutné i v kombinaci s masem. Tady jsou ty nejlepší hruškové recepty!
Tip nejen na neděli: Jemný hruškový koláč se skořicí
Hruškový koláč je ideální volbou pro všechny milovníky sladkých jídel. Je jemný, krémový a díky skořici má drobenka lehce obměněnou chuť.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena