Muži v převaze, ve speciální převaze! U ploten a stolů se sejdou umělci s citem pro detail, fotografové. Jen jedna z hostitelek bude žena. Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést deset tisíc.
V týdnu, kdy u stolu usednou samí fotografové, to nebude jen o dobrém jídle, ale i o zajímavých životních příbězích, překvapivých zábavách a občas napjaté atmosféře. Každý z účastníků přináší jiný pohled – ať už skrz hledáček foťáku, nebo kuchařské okno do své domácnosti.
-> Prostřeno: Když vaří umělkyně. Které bude nejvíc do zpěvu?
Týden odstartuje fotograf Josef Rafael, který se do pořadu přihlásil ze zvědavosti. Chce hostům nabídnout lehké a nenáročné menu, ale k tomu přidá i nečekané překvapení – bubnování na africké bubny při svíčkách a šamanský rituál.
Po jeho boku se během večera objeví kouzelník a zábava bude mít rozhodně netradiční nádech. Co však hosty zaskočí, je jeho slovník – když Josef začne mluvit o jídle, někteří budou tápat. A jak zareagují na lanýže?
Druhý večer hostí fotografka Petra Rosenbergová. Vařit bude bez lepku, laktózy a cukru – tedy přesně tak, jak se sama stravuje.
Její osobní život bude ale možná větší téma než samotné jídlo. V domě se totiž objeví její manžel Robert, známý z filmů pro dospělé. Kolem jejich vztahu se objeví spousta otázek. Petra se navíc nebojí boxerské zábavy a její večer slibuje nejen kulinářský, ale i vztahový vývoj.
-> Lívance: Nadýchaná lahůdka, které svědčí džem, šlehačka i uzený losos
Ve středu vaří Artur Koff, vášnivý cestovatel, kuchař a fotograf. Menu sestavil s ohledem na vyváženost a výživnost.
Při večeři se svěří, jak modelky zvládnou spořádat metrovou bagetu, a jako zábavu nabídne buď focení v ateliéru, nebo komentovanou procházku po Tetíně.
-> Tatarák: Jak doma připravit luxusní tatarský biftek a jak ho správně namíchat?
Čtvrteční večer proběhne u fotografa Radka Karkyse, který se specializuje na wildlife a dokumentární tvorbu. Žije s manželkou v Praze a soutěžícím ji také představí.
Radkovo menu je inspirováno cestami za velkými šelmami a bude výživné. Pokud počasí dovolí, hosté si zkusí rozdělat oheň křesadlem.
-> Dezerty ze zakysané smetany: Nejlepší recepty na pečené koláče i chlazené zákusky
Týden uzavírá Jiří Macht, vizuální umělec, který si připravil zcela autorské menu – takové, které prý nikde neochutnal, ani neviděl.
Při zábavě se budou číst básně, ale večer naruší nečekaně jiná témata: Petra i Radek budou komentovat Jirkovu sbírku trofejí, konkrétně lva berberského na zdi. Opatrnost vzbudí i přítomnost rotvajlerky Lili, přestože Jiřího partnerka Natálka vzbuzuje spíš sympatie.
Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!
Recepty, které by vám neměly ujít:
Svěží dezert s ovocem a mascarpone
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena