Poctivý vývar vyžaduje čas a pomalé vaření. Jedině tak dosáhne své síly a plné chuti, kterou potřebujeme, když je nám ouvej. Hodí se také do všech polévek, omáček, ale i jako základ pod pečené maso, při přípravě rizota a dalších pokrmů. Vývar, kterému nechybí "štáva", jak na to?
Vývary jsou jedním ze základních pilířů vaření. Dodávají pokrmům hloubku chuti a nutriční hodnotu. Připravují se dlouhým vařením masa i kostí či zeleniny s bylinkami bylinkami a kořením.
Vývary nejen skvěle chutnají a dodávají chuť dalším pokrmům. Jsou také významné z pohledu výživového: Jsou bohaté na minerály, kolagen a další látky, které podporují zdraví kloubů, pokožky a trávení.
Drůbeží vývar s mandlovými knedlíčky
Polévka s drožďovými knedlíčky od babičky
Plněné taštičky v kuřecím vývaru
Drůbeží vývar s pórkem a knedlíčky
Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem
Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.
Videorecept: Polévka s játrovými knedlíčky jako od maminky
Zkuste si připravit a ochutnat polévku s vynikajícími játrovými knedlíčky, které chutnají jako od maminky.
Úvodní foto: Shutterstock.com
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena