Snadná, rychlá a finančně nenáročná polévka, kterou zvládne každý. Přitom je moc dobrá a v sychravých dnech a zahřátí přijde jistě vhod! Dnes vás ji naučíme krok za krokem.
Na polévku si připravíme 2 menší cibule, 2 - 3 stroužky česneku, 5 - 6 menších brambor, 3 nožičky vídeňských párků, 3 lžíce hladké mouky, 1,2 - 1,5 l hovězího vývaru, 30 g másla nebo sádla, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1,5 lžičky sušené nebo 1 lžíci čerstvé petrželky. Dále pak sůl, mletý pepř a kmín podle chuti.
Cibule, česnek, brambory, máslo, mouka a koření nás budou stát asi 30 Kč. Za párky dáme přibližně 20 Kč. Čtyři porce frankfurtské polévky tak připravíme za cca 50 Kč.
Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu
První chladnější dny jsou za námi a určitě také pociťujete, jak důležité je se v těchto dnech zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.
Když jaro nepřichází: Zahřejte se poctivou domácí kuchyní
Extrémně teplé počasí posledních dní nám dávalo naději, že je zima nekompromisně za námi. Avšak sychravé dny, které nás čekají, tomu neodpovídají. Možná i vy cítíte, že na odlehčenou kuchyni, zeleninu, saláty a celkově zdravější jídelníček je ještě čas. Tělo se stále potřebuje zahřát - vydatnou polévkou, zlatavou pečínkou nebo poctivým gulášem.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena