Povidla si můžeme jen tak namazat na chleba, nebo je dál využít při přípravě nejrůznějších pokrmů. Slouží nejen k plnění buchet či sladkých taštiček, ale také k samotnému přidávání do těst při pečení perníků či bábovek. A netradičně i k přípravě omáček, protože chuť povidel se skvěle snoubí v kombinaci s masem.
Ochucená švestková povidla
(doba přípravy 2 h 30 min )
Povidlová nádivka na koláč
(doba přípravy 15 min )
Babiččiny kynuté buchty s povidly
(doba přípravy 2 h 30 min )
Perník s povidly
(doba přípravy 1 hod )
Bavorské vdolky s povidly a šlehačkou
(doba přípravy 1 hod )
Kotlety s povidly
(doba přípravy 1 hod )
Perníková bábovka s povidly
(doba přípravy 1 h 15 min )
Pošírovaná hruška a švestková omáčka
(doba přípravy 2 h 30 min )
Srnčí steaky se švestkovou omáčkou
(doba přípravy )
Klasické české pečení: Babiččiny buchty na 5 způsobů
Pravé české buchty - voňavé, jemné, vláčné a nadýchané jako peříčko. Jejich pečení je pro většinu z nás velkou výzvou, ale s našimi prověřenými recepty se do nich můžete pustit třeba hned. Zaručeně se podaří.
Vrhněte se na povidla: Pečená, bez míchání a nejen ta švestková
Milujete také jako my vůni povidel? Rádi je používáte k plnění koláčů a buchet? Pokud ano, nastal ten pravý čas pro jejich přípravu. Připravili jsme pro vás pár receptů na domácí výborná povidla, a to nejen ze švestek, ale také z jiných plodů, které se právě objevují na našich zahrádkách - borůvek, hrušek, jablek i dýní.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena