Jemné moučníky, střídmě barevné, bez opečené kůrky, lehce stravitelné. Jsou kypré, vzhledově upravené a lákavé. Jde však o zcela nezvyklou přípravu, kterou v dnešní době v domácnostech zřejmě zanedbáváme.
Nejlépe chutnají i vypadají tehdy, když se ihned po přípravě podávají. Zapomeňme ale pro tentokrát na přípravu pudinků z prášku, který zakoupíme a doma pouze rozmícháme s cukrem, dobře rozkvedláme ve studeném mléku, přivedeme k varu a krátce povaříme. Vyzkoušejme pudink jiný, ten, který stojí více času při přípravě, ale který o to více potěší nejen strávníky, ale i nás, kterým se podaří jej dobře přichystat ostatním.
Pudinky nechybí na stole ke svačině, pokud máme doma malé děti. Pochutnají si na nich ale také dospělí. Co tedy potřebujeme k jejich přípravě?
Pokud se rozhodneme k přípravě pudinku, pak bychom měli dbát na důležité zásady pracovního postupu. Bez jejich správného dodržení by se nemuselo podařit pudink dobře uvařit. Při zpracování pudinkových těst dbáme na to, abychom dobře promísili všechny přísady, a aby byl sníh dobře ušlehán.
Jde o možná náročnější přípravu sladkého pokrmu, ale výsledek stojí za ochutnání. Předpokladem správného výsledku je však také forma, ve které se připravená směs vaří. V domácnostech našich babiček nechyběly vhodné formy, ale i v dnešní době jsou k dostání. Pouze změnily materiál, ze kterých jsou vyrobeny - od skleněných přes keramické, až k formám ze silikonu.
Vyzkoušejte také tyto recepty
Domácí vanilkový pudink
(doba přípravy 20 min )
Domácí věnečky
(doba přípravy 1 h 30 min )
Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu
(doba přípravy 2 h 40 min )
Šátečky s jablky a vanilkovým pudinkem
(doba přípravy 1 hod )
Ovesná kaše s pudinkem a ovocem
(doba přípravy 45 min )
Foto: Profimedia
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena