Pesto nebo Pesto alla genovese je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Kromě pesta bazalkového se můžeme setkat s omáčkou připravenou také ze špenátu, medvědího česneku, mrkvové natě či rukoly. Pojďme se podívat na samotnou přípravu, ale také chuťově vynikající recepty, kde pesto hraje významnou roli.
Domácí špenátové pesto
(doba přípravy 25 min )
Pesto z medvědího česneku
(doba přípravy 15 min )
Italské bazalkové pesto
(doba přípravy 30 min )
Domácí rukolové pesto s kuřecími nudličkami
(doba přípravy 35 min )
Smetanová bramboračka s pestem
(doba přípravy 45 min )
Tagliatelle s kuřecím masem a smetanovým pestem
(doba přípravy 30 min )
Kuřecí prsa s italským pestem
(doba přípravy 35 min )
Smažené hovězí závitky s domácím pestem
(doba přípravy 1 hod )
Toast s česnekovým pestem a rajčaty
(doba přípravy 35 min )
Nadívaná baby kuřátka s pestem
(doba přípravy 1 h 15 min )
Recept na domácí bazalkové pesto krok za krokem
Výroba domácího pesta není vůbec složitá a výsledek je úžasný! Proto vám dnes přinášíme FOTOPOSTUP krok za krokem, díky kterému se recept na domácí pesto podaří na jedničku.
Pesto z mrkvové natě krok za krokem: Zkuste to netradičně
Mrkvovou nať nevyhazujte a zkuste si z ní udělat vynikající pesto. Příprava je jednoduchá a hotové pesto můžete použít do těstovin, na topinku nebo do tyčinek.
Jak si vypěstovat bylinky jednoduše doma
Bylinky vypěstované doma v květináči nejenže příjemně dozdobí interiér či balkonový parapet, ale vaření dodají ten správný šmrnc. Není nad čerstvé bylinky v pokrmech všeho druhu!
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena