Klasický anglický koláč “co dům dal” ve veganské variantě krok za krokem.
1) Na pastýřský koláč si připravíme:
150 g žampionů, olej, 2 mrkve, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 100 ml rajčatového pyré, 1 lžičku tamari, 100 g sojového masa, 150 g hrášku, 150 ml rostlinné smetany, 1 kg brambor, rostlinné máslo a sůl.
2) Nejdříve si uvaříme v osolené vodě sojové maso. Po uvaření vymačkáme vodu a sojové kostky vložíme do mixéru a mixujeme do konzistence mletého masa.
3) Poté si nakrájíme cibuli a česnek a na pánvi orestujeme, přidáme nakrájené žampiony a restujeme, dokud nejsou žampiony měkké. Přidáme nakrájenou mrkev, mleté sojové maso, hrášek, rajčatový protlak, tamari, sůl a pepř.
4) Brambory si očistíme a dáme vařit do osolené vody doměkka. Poté slijeme vodu, brambory rozmačkáme, přilijeme rostlinnou smetanu, rostlinné máslo, osolíme a umixujeme kaši.
5) Připravíme si pekáček a na spodní vrstvu rozprostřeme připravenou směs.
6) Přikryjeme bramborovou kaší a vidličkou vytvoříme vlnky.
7) Pastýřský koláč zapékáme v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 30 minut.
Pastýřský koláč s mletým masem krok za krokem
Recept na pastýřský koláč je velmi jednoduchý. Provoňte ho čerstvými bylinkami a získáte skvěle vyladěný pokrm, který si zamilujete.
Letní grilování po vegansku: Zeleninový špíz s tofu krok za krokem
Výborná kombinace zeleniny a uzeného tofu na jedné špejli. To je tutovka na letní grilování.
Tip na veganskou svačinku: Pečená polenta s dipem krok za krokem
Tip na zdravou svačinu z pečené polenty a dipem z bílého tofu krok za krokem.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena