Recept na hrníčkový borůvkový koláč s drobenkou, po kterém se hned po upečení jen zapráší. Je totiž vláčný, jemný, na surovinách nešizený a úžasně chutná!
Na borůvkový koláč budeme potřebovat 2 hrnky polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru krupice, 1 balíček vanilkového cukru, 1 balíček prášku do pečiva, 1/2 hrnku mléka, 100 g másla, 2 vejce a 5 vrchovatých lžic bílého jogurtu. Nesmíme zapomenout na borůvky, stačit budou 2 hrnky.
Prsty zpracujeme na drobenku.
Vymícháme hladké těsto.
Za mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva si započítáme zhruba 10 Kč, za vejce 6 Kč, máslo 15 Kč, mléko a jogurt asi 8 Kč. Za borůvky si připlatíme, uvedené množství nás bude stát asi 60 Kč. Borůvkový koláč nás tak vyjde přibližně na 89 Kč.
Jogurtová borůvková zmrzlina
(doba přípravy 15 min )
Borůvkový bleskový koláč
(doba přípravy 35 min )
Studená borůvková polévka
(doba přípravy 10 min )
Borůvkový speciál: Od sklizně až po pečení
Borůvková sezóna vrcholí! Pojďme si ještě do konce prázdnin maximálně užít tyto modravé plody, které mají široké využití v kuchyni, a to nejen při přípravě sladkých pokrmů.
Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou
Vyzkoušejte nadýchanou borůvkovou bábovku s jogurtovou polevou. Dnes se ji naučíme krok za krokem.
Plněné borůvkové knedlíky z tvarohového těsta: Vrhněte se na českou klasiku
Knedlíky z tvarohového těsta plněné borůvkami, přelévané máslem a sypané cukrem. Fotorecept na sladký hlavní chod, který nikdy neomrzí.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena