Nemáte čas stát hodiny u plotny, ale přesto chcete jídlo, které chutná skvěle? Nejrychlejší a nejjednodušší těstoviny zachrání každý hladový večer. Stačí pár kvalitních surovin a během pár minut máte na stole perfektní pokrm. Přinášíme výběr klasických italských receptů
Jednoduchost je v kuchyni často klíčem k dokonalému výsledku. Nejlepší těstovinové pokrmy stojí na několika málo orpavdu dobrých surovinách, které spolu fungují v dokonalé harmonii. Díky těstovinám si můžeme dopřát rychlé, ale přitom skvělé jídlo, které zvládneme i po dlouhém dni, kdy se nám nechce trávit hodiny u sporáku.
Správně uvařené těstoviny, dostatek vody z těstovin do omáčky a parmazán či olivový olej – to jsou detaily, které rozhodují o výsledku.
Pokud existuje jídlo, které je synonymem pro rychlé vaření, jsou to špagety aglio e olio neboli špagety s česnekem a olejem. Hotovo za 10 minut, přesto skvělá chuť. Ideální jídlo, když není nic v lednici.
Doslova znamená název "sýr a pepř". Právě ty jsou potřeba k přípravě dokonale jednoduchých těstovin. Používá se pecorino romano, čerstvě mletý černý pepř a voda z vařených těstovin.
Žádná smetana, jen vaječné žloutky, pancetta, pecorino romano a pepř. Horké těstoviny vytvoří hedvábnou omáčku, když se smíchají se žloutky a sýrem. Rychlé, ale vyžaduje přesný postup, aby se vejce nesrazilo.
Bazalka, piniové oříšky, parmazán, česnek a olivový olej rozmixované do hladké pasty. Smícháte s uvařenými těstovinami a máte hotovo. Skvělé i do zásoby – pesto lze uchovávat v lednici několik dní.
Rychlovka z webu Vaření.cz – těstoviny s čerstvými cherry rajčaty, mozzarellou a bazalkou. Rajčata se jen krátce prohřejí, mozzarella se krásně táhne a bazalka dodá svěžest.
Absolutní minimalismus – máslo, parmazán a těstoviny. Když se máslo spojí se škrobovou vodou z těstovin, vznikne hedvábná omáčka. Ideální, když potřebujete jídlo do 5 minut.
Na těstoviny se smíchá ricotta, citronová šťáva, olivový olej a trochu česneku. Výsledek? Lehké, svěží a krémové jídlo hotové během okamžiku.
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena