Mozzarella Galbani mění jednoduché v jednoduše geniální. Inspirujte se!
Mozzarellu – jemný italský sýr s lahodnou chutí čerstvého mléka – si většina z nás spojí zejména s přípravou salátu Caprese, tradičně podávaného s bazalkou a rajčaty. Italští mistři však vědí, že známou módní pravdu o univerzalitě bílé barvy lze aplikovat též v kuchyni.
Mozzarella se hodí takřka ke všemu. Vhodně doplňuje zvolené ingredience, přičemž jednotlivé chutě spojuje v jedinečný gurmánský zážitek. Můžete z ní snadno vytvořit drobný italský překrm, hravý salát, nápaditý hlavní chod, originální sendvič i jedinečný sladký dezert. Nabízí se Vám tak množství příležitostí k experimentování se studenou, ale též teplou kuchyní. Protože když taje mozzarella, je to téměř italský svátek...
Přidáním mozzarelly Galbani proměníte jednoduché v jednoduše geniální. Svou jemností dodává pokrmu na lahodnosti a pozvedá jinak obyčejné suroviny na novou úroveň – pro výsledek hodný jazyka labužníka.
Nechte se také inspirovat a staňte se z kuchtíka maestrem! Zkuste z obyčejného vepřového přichystat třeba delikatesní pokrm Saltimbocca per la bocca. Tento i množství dalších receptů naleznete na galbani.cz.
Buon appetito!
Ingredience (pro 2 osoby): 250 g mozzarelly Galbani, 500 g vepřové panenky, 200 g hladké mouky, 6 plátků prosciutta cruda, olivový olej, svazeček šalvěje, sůl, pepř
Postup přípravy: Očištěný šál vepřové panenky rozkrojte podélně na dvě poloviny. Získané plátky masa poté lehce naklepejte, obalte v hladké mouce, osolte, opepřete a smažte na olivovém oleji. Přibližně po pěti minutách přesuňte maso z pánve zpět na prkénko pro další úpravu. Na první plátek vepřového poklaďte nakrájenou mozzarellu Galbani spolu se snítkou voňavé šalvěje a přikryjte druhým kouskem masa. Vzniklý „sendvič“ poté zabalte do prosciutta a vraťte na rozpálenou pánev. Tam jej ponechte do doby, než mozzarella uvnitř dostatečně roztaje a prosciutto na povrchu získá zlatavou barvu. Před podáváním rozpulte a servírujte s ciabattou či malým salátkem.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena