Milovaným tradičním jídlem z pekáčku potěšíte nejednoho českého strávníka. Těstoviny, uzené maso, vejce - to je léty ověřená kombinace chutí nejen v Česku. Připravte si s námi jednoduché a přesto luxusní fleky, receptů máme spoustu. Vyzkoušejte vybrané recepty na šunkofleky i s obměnami v podobě přidaných hub, slaniny či sýra.
Šunkofleky nebo šunkafleky patří mezi poklady české kuchyně. Jen málokdo se s nimi nesetkal ve školní jídelně, v kantýně nebo doma během sobotního oběda.
Jednoduchost přípravy a bohatá chuť ze šunkofleků činí oblíbenou volbu k vaření i pro všední dny. Navzdory své skromnosti jsou totiž šunkofleky také skvělou příležitostí, jak si pohrát s chutěmi a trochu experimentovat s tradiční podobou.
-> Recept na šunkofleky krok za krokem
Tradiční a relativně prosté základní šunkofleky můžeme různě obohacovat. Například přidáním sýra, hub, čerstvých bylinek či zeleniny (špenát, cuketa, brokolice, květák) nebo restované cibule.
Šunkofleky jsou skvělým příkladem, jak může tradiční recept získávat nové podoby a zůstat zároveň věrný svým kořenům.
Recepty na šunkofleky, které by vám neměly ujít:
Zapečené těstoviny s moravským uzeným
(doba přípravy 60 min)
Zapečené těstoviny se slaninou
(doba přípravy 75 min)
(doba přípravy 60 min)
Zapečené těstoviny v bešamelu s rajčaty
(doba přípravy 60 min)
Šunkofleky z horkovzdušné trouby
(doba přípravy 0 min)
(doba přípravy 0 min)
(doba přípravy 75 min)
(doba přípravy 60 min)
Úvodní foto: Shutterstock.com
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena