Sváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.
Masopust je svátkem jídla a předchází dlouhému postnímu období před Velikonocemi, kdy se má opustit od požívání masa. Přinášíme vám výběr těch nejlepších receptů, které si v čase masopustu lze dopřát.
Vepřový masopustní guláš
(doba přípravy 1 h 30 min )
Masopustní cibulačka s uzeným masem a majoránkovými krutony
(doba přípravy 30 min )
Koblihy s marmeládou
(doba přípravy 2 hod )
Pečené jemné škvarkové placky
(doba přípravy 2 h 30 min )
Vepřová huspenina
(doba přípravy )
Vepřová zabijačková roláda
(doba přípravy 2 hod )
Pečené jitrnice
(doba přípravy 30 min )
Pečené ovarové koleno
(doba přípravy 2 h 40 min )
Vepřové výpečky na česneku
(doba přípravy 1 h 30 min )
Bůčková tlačenka 2
(doba přípravy 30 min )
Šumavská škvarková pomazánka
(doba přípravy )
Rillettes - škvařené sádlo s masem
(doba přípravy 2 h 40 min )
Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši
Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Ale jak udělat opravdu dobrý houskový knedlík? Nebo máte raději vídeňský, karlovarský či bramborový? Na vydařené domácí knedlíky potřebujete ten správný recept, vybrali jsme pro vás ty s nejlepším hodnocením.
Jak využít při vaření domácí sádlo a škvarky?
Jak správně vyškvařit domácí sádlo a připravit křupavé škvarky? Jaké pokrmy dokáží škvarky vyzdvihnout o level výš? Pojďme se společně naučit základy poctivé české kuchyně pomocí vybraných receptů.
Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor
Tradiční české koblihy k masopustu neodmyslitelně patří. Ale pokud v kuchyni rádi experimentujete, zkuste si připravit koblížky z těsta, jehož základem jsou sladké brambory, Nepotřebují dlouhé kynutí jako koblihy klasické a na chuti jim to vůbec neubírá. Navíc si je mohou dopřát i celiaci, jsou totiž bezlepkové.
Úvodní foto: Shutterstock.com
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena