Jahody, rybíz, meruňky nebo třešně - marmelády a džemy z těchto druhů ovoce zná každý. Ale zkoušeli jste připravit džem z dýně, rajčat, brusinek a hrušek? Máme pro vás prima recepty, které vás chuťově překvapí.
Jablečno-ostružinová marmeláda
(doba přípravy 35 min )
Kořeněný džem z rajčat
(doba přípravy 1 h 30 min )
Dýňový džem se skořicí
(doba přípravy 45 min )
Malinovo-banánový džem
(doba přípravy 1 hod )
Marmeláda z čerstvých brusinek
(doba přípravy 30 min )
Malinovo-borůvkový džem
(doba přípravy 45 min )
Hruškový džem
(doba přípravy 1 hod )
Uvařte si poctivý šípkový džem krok za krokem
Vyzkoušejte jednoduchý recept na šípkový džem krok za krokem.
Vrhněte se na povidla: Pečená, bez míchání a nejen ta švestková
Milujete také jako my vůni povidel? Rádi je používáte k plnění koláčů a buchet? Pokud ano, nastal ten pravý čas pro jejich přípravu. Připravili jsme pro vás pár receptů na domácí výborná povidla, a to nejen ze švestek, ale také z jiných plodů, které se právě objevují na našich zahrádkách - borůvek, hrušek, jablek i dýní.
Výborná příloha k sýrům a masu: Domácí cibulové čatní krok za krokem
Recept na vynikající cibulové čatní, které se skvěle hodí například k sýrům, paštice či masu. Užijeme ho i k nejrůznějším oslavám.
Domácí sirupy z dostupných surovin. Výroba je víc než snadná
Jak takový domácí sirup připravit? Existují dva způsoby - za tepla či za studena. Sirup vyrobený vařením nebude mít tolik vitamínů a chuti jako sirup připravený bez zahřívání, ale na druhou stranu si můžete být jisti, že vysoké teploty zničí nežádoucí mikroorganismy a sirup déle vydrží. A zužitkovat lze vše, co příroda během sezóny z bylinek, ovoce a dokonce i zeleniny nabízí. Pojďme se společně podívat na pár prověřených receptů.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena