Lívance nejsou jen symbolem pohodové víkendové snídaně. Hodí se také jako rychlý dezert, odpolední svačina nebo slavnostní pohoštění. Na dětských oslavách udělají radost lívanečky s barevným zdobením, zatímco při pozdní snídani dokonale ladí i se slaným doprovodem.
Příprava dokonalých lívanců začíná správně zvoleným těstem. Klasické kynuté lívance, typické svou lehkostí, se připravují z droždí, mléka, mouky a špetky cukru. Americké lívance kypří prášek do pečiva či soda a podmáslí. Jsou jemnější a nejsou tak časově náročné na přípravu.
Ať už máte raději tradiční kynuté nebo rychlejší americké lívance z hladké pšeničné mouky, tajemství úspěchu spočívá trpělivém opékání a zvolených náplních.
Lívance jsou ale skvělé i v tom, že jejich přípravu můžeme snadno přizpůsobit různým výživovým omezením.
Servírování lívanců závisí jen na kulinářské fantazii. Sladké varianty zahrnují javorový sirup, med, džem, čerstvé ovoce, zakysanou smetanu, šlehačku nebo čokoládovou polevu.
Slané lívance se skvěle kombinují s uzeným lososem, opečenou slaninou, avokádem, bylinkovým tvarohem nebo restovanou zeleninou.
Suroviny (4 porce):
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena