Poradíme vám, jak květák chutně a co nejčastěji zařadit do jídelníčku. Květák se dá připravit jak pouhým povařením a klasickým smažením, tak i šikovně zapékat, tvořit z něj nejrůznější placičky, karbanátky, obohatit jím polévky či saláty, zapracovat do směsí třeba s kuskusem a také celý květák naplnit a zapéct. Zkuste některý z vybraných receptů.
Zapečený květák s balkánským sýrem
(doba přípravy 60 min)
Květáková koule plněná mletým masem
(doba přípravy 90 min)
(doba přípravy 75 min)
(doba přípravy 45 min)
(doba přípravy 30 min)
(doba přípravy 30 min)
(doba přípravy 45 min)
(doba přípravy 45 min)
(doba přípravy 35 min)
Nadýchané květákové karbanátky
(doba přípravy 45 min)
Úvodní foto: Pixabay.com
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena