Pokud si připravíte domácí čokoládovou zmrzlinu podle tohoto FOTORECEPTU, už nikdy nebudete chtít kupovanou! Recept mám od kamarádky a je skutečnou lahůdkou.
Pro výrobu dobré domácí zmrzliny nelze používat obyčejné čokolády, protože bychom nikdy nedosáhli tak chutného výsledku. Minimální obsah kakaa v čokoládě musí být 70%. Může být samozřejmě vyšší, ale v žádném případě nižší.
Na tuto úžasnou čokoládovou zmrzlinu budeme potřebovat 500 ml smetany ke šlehání, 50 g práškového neslazeného kakaa, 200 g cukru krupice, špetku soli, 160 g extra tmavé čokolády, 250 ml plnotučného mléka, 2 žloutky a 1 kávovou lžičku vanilkového extraktu.
Za neustálého míchání přivedeme vše k varu, až směs začne bublat. V této chvíli odstavíme.
Vyzkoušejte také recept na domácí pistáciovou zmrzlinu
Šleháme velmi opatrně, aby se žloutky nesrazily. Zašleháváme tolik, aby žloutková směs byla horká.
Vyzkoušejte také recept na domácí vanilkovou zmrzlinu
Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky
Milujete čokoládu? Čokoláda byla vždy spojována s pocitem štěstí a v těchto pochmurných dnech si potřebujeme zlepšovat náladu. Vyzkoušejte 10 neodolatelných receptů!
10+1 otázek: Jak vybrat tu nejlepší zmrzlinu?
Máte rádi smetanové zmrzliny, nebo raději dáte přednost ovocnému sorbetu? Jak poznat kvalitní produkt? Která zmrzlina je ta nejzdravější? Spoustu otázek zodpoví Míša Bebová, biochemička a odbornice na zdravou výživu.
Poctivá domácí zmrzlina: Jogurtová s borůvkami chutná božsky!
Recept na poctivou domácí zmrzlinu z těch nejlepších surovin - řeckého jogurtu, medu, vanilkového lusku a čerstvých borůvek. Zmrzlina krémová, nepřeslazená a silně návyková! S kupovanou se nedá srovnat.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena