Měně tučná a sušší masa je vhodné před tepelným zpracováním upravit, aby byla šťavnatá. K tomu se nám nabízí například tyto dvě kuchařské techniky.
Larding neboli špikování je nejběžnějším způsobem, kterým sušším kusů masa dodámu "šťáva". Špikujeme maso určené k dušení či pečení, především hovězí zadní na svíčkovou, krůtu či zvěřinu, a to vždy podél vláken.
Bardingem rozumíme obalení masa například plátkem slaniny. Důvodem zabránit vysychání masa a také chuťové zvýraznění. Barding můžeme vyzkoušet například na hovezím steaku, na medailoncích z vepřové panenky nebo na domácí sekané.
Barding vám mohou usnadnit speciální silikonové smyčky, které jsou žáruvzdorné a opětovně použitelné. Oceníte je i při přípravě rolád či plněných masových kapes.
Zbylo vám maso od oběda? Užijte ho v dalších receptech
Zbylo vám pečené kuřecí maso z předešlého oběda? Nevíte, co s pár kousky uzeného nebo trhaného vepřového masa? Zkuste užít suroviny do dalších pokrmů, ušetříte a dobře si pochutnáte.
Nejlepší marinády na maso podle našich čtenářů
Grilovačky jsou v těchto dnech na denním pořádku. Ale máte už svou oblíbenou marinádu, která vás nikdy nezklame? Vybrali jsme pro vás 7 top receptů na marinádu, díky kterým bude grilované maso skvěle ochucené, šťavnaté a při grilování bude vonět až k sousedům!
Panenka se slaninou a omáčkou z anglické hořčice
(doba přípravy 1 hod )
Špikovaná kančí kýta se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem
(doba přípravy )
Špízy z mletého masa se slaninou
(doba přípravy 1 hod )
Foto: Pixmac.cz
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena