Jablíček máme po sklizni plnou spíž, a tak si doplníme sbírku receptů o voňavý moučník. Tentokrát si podle FOTORECEPTU připravíme jablečný koláč se skořicovou drobenkou.
Je čas, kdy na našich zahrádkách dozrávají jablíčka. Někdy je úroda tak velká, že nevíme co s nimi. Receptů na dobrý moučník existuje opravdu dost, ale pokud dáváte přednost jednoduché a rychlé přípravě, vyzkoušejte tento jablečný koláč. Je šťavnatý a skořicová drobenka celý moučník krásně provoní.
Vařečkou vymícháme v hladké a hutné těsto.
Z jablek vymačkáme přebytečnou vodu a můžeme pokapat čerstvou citronovou šťávou. Jablka díky citronu nebudou rychle hnědnout.
Pomocí prstů žmolkujeme, až nám ze směsi vznikne sypká drobenka.
Na těsto poklademe nastrouhaná jablka. Jablíčky nešetříme, koláč díky nim bude pěkně šťavnatý.
Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!
Recept na jablečnou klasiku, kterou nám pekly už i naše babičky. Hraběnčiny řezy chutnají nejlépe ještě teplé. Vychladnout ani nestihnou, protože se po nich hned zapráší.
Hrníčkový recept s jablky: Stačí 20 minut a jablečné muffiny jsou na stole
Muffiny podle tohoto receptu jsou pěkně nadýchané, jemné a vůbec ne suché. Navíc k jejich přípravě ani nepotřebujeme váhu. Jednoduše - stojí za vyzkoušení.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena